I det fynske folks tjeneste

Fynsk støttegruppe for "ungeren"

En gruppe unge fra Fyn har nu dannet deres egen støttegruppe for det tidligere ungdomshus i København. Gruppen "Odense Support" bebuder en række aktioner og har fredag indkaldt til demonstration i Odense.

Odense Support bebuder en række initiativer til støtte for Ungdomshuset i København

Odense Support blev dannet for en uge siden, og består i følge gruppen selv af 70 frustrerede og inspirerede odenseanere.

- Jagtvej 69 var værd at kæmpe for, men princippet bag er værd at leve for. "Selvfølgelig handler det om Ungdomshuset i København, men det handler også om meget mere end det. Det handler om at skabe et samfund med plads til forskellighed. Jeg synes rydningen af Ungdomshuset er et pragteksemplar på ensretning og uretfærdighed. Det finder vi os ikke i, udtaler Alex fra gruppen "Odense Support" i en pressemeddelelse.

Gruppen første initiativ er en demonstration fra Kongens Have fredag eftermiddag.

- Kultur kan ikke klemmes ind i kasser, for nogle af os kan hverken spille tennis eller violin. Det eneste vi kræver, er friheden til at være frie. De unge tager ansvar, nu må politikerne også gøre det. Der mangler brugerstyrede huse alle steder, siden i torsdag har der manglet endnu et, hedder det i pressemeddelelsen.

Odense Support forventer at demonstrationen bliver "festlig, farverig og fredelig".

Se Odense Support på MySpace