I det fynske folks tjeneste

Fynsk talent på vandski på vej mod USA

Tue Ernst kan ikke gå på vandet, men han er blandt de bedste til at stå på vandet. Han vandt U-17 DM og det åbne DM på vandski i sommer.

01:13

Tue Ernst vandt U-17 DM og det åbne danske mesterskab på vandski i 2015.

1 af 2

Udenfor vandskisæsonen træner Tue Ernst flittigt sine muskler. Han skal være i form, så han er klar til at forsvare og forhåbentlig igen opleve den følelse, det er at blive danmarksmester på vandski.

- Det er helt fantastisk. Det er meget svært at vurdere, hvor mange point point man lige har scoret. Det finder man først ud af, når man kommer ind, og når man så finderud af det bliver man selvfølgelig rigtig stolt og glad, siger Tue Ernst.

Tue Ernst har stået på vandski siden han var helt lille. Ud over sit U-17 DM på trickski vandt han også det åbne DM, hvor også seniorerne deltager. Derfor er målet for Tue Ernst at blive endnu bedre og blive ved med at udvikle sig i 2016.

- Jeg håber virkelig meget på en finaleplads til EM. Så håber jeg meget på at komme en tur til USA og få noget skiskole, men det kræver en masse penge eller en sponsor.

Så i vintermånederne trænes der hårdt hjemme på værelset, indtil guldet skal forsvares til sommer.

- Der er helt klart et DM. Jeg vil prøve at leve op til de samme resultater, helst endnu bedre,  og jeg går selvfølgelig efter at vinde, siger Tue Ernst.