Fynsk tempel til Odin og Thor indvies

Det første tempel i 1.000 år til ære for de nordiske guder indvies officielt mandag. Bag Gudehovet står vikingen Jim Lyngvild.

Det er 12 meter højt, indeholder en stor trone, fire træstammer af to ton pr. stk og en figur af den nordiske gud, Odin. Det er et såkaldt Gudehov, hvor man kan ofre og bede til de nordiske guder. Bag stemplet står Jim Lyngvild, der har bygget det til ære for Odin og Thor.

I dag indvies templet og det er lidt af en verdensnyhed i følge Vikingen fra Korinth, Jim Lyngvild, der efter blot tre uger rejste det 12 meter højt tempel. Gudehovet er nemlig det første efter 1.000 år.

- Det er meget stort og flot. Jeg er meget, meget stolt fortæller Jim Lyngvild, der står bag byggeriet.

Bag den officielle åbning af Gudehovet vil Folketingets formand, Pia Kjærsgård, stå for at klippe snoren. Senere på dagen vil hun holde en tale om kulturforståelse. Navngivningen af Gudehovet står en anden dansk politiker for, når Integrationsminister, Inger Støjberg, giver Gudehovet sit officielle navn.

Gudehovet er opført ved Jim Lyngvilds 400 kvadratmeter store vikingeborg, Ravnsborg, ved Korinth. Gudehovet har siden færdiggørelsen ventet på sin officielle indvielse, da Jim Lyngvild har oplevet stor interesse fra blandt andet udlandet.

- Der er tusindevis der har skrevet til mig, at de gerne vil giftes eller have lov at ofre til de nordiske guder Odin og Thor eller komme og mærke stemningen fra den kultur deres forfædre stammer fra.

Indvielsen finder sted klokken 15.00 ved vikingeborgen Ravnsborg i Korinth.

Oversigt

    Oversigt