Fynsk tobaksfirma meldt for ulovlig mærkning

Kræftens Bekæmpelse anmelder det fynske tobaksfirma Mac Baren for ulovlig mærkning af vandpibe-tobak

Kigger man på en pakke vandpibetobak fra det fynske tobaksfirma Mac Baren, skal man lede længe efter de velkendte advarsler om, at rygning kan dræbe eller skade helbredet.

Det danske tobaksfirma Mac Baren sætter nemlig advarslerne dér, hvor de er sværest at få øje på - på siden. Ifølge loven skal advarslerne på tobaksprodukter ellers være placeret på den mest synlige del af pakken. Derfor anmelder Kræftens Bekæmpelse nu den fynske tobaksproducent for lovbrud.
 
Kræftens Bekæmpelse har anmeldt Mac Baren Company til Sundhedsstyrelsen, der har ansvar for at holde høje med, at loven bliver overholdt. Men Kræftens Bekæmpelse vurderer, at der er mange andre eksempler på vandpibetobak uden advarsler og deklarationer, ligesom meget tobak importeres uden om toldmyndighederne.
 
- Vandpiberygning er blevet et udbredt fænomen blandt unge, der fejlagtigt tror, at det ikke er skadeligt. Ligesom Bacardi Breezers vænner de unge til at drikke alkohol, vænner vandpiben dem til at ryg. Vandpibetobak smager sødt og mildt og gør det lettere at starte med at ryge. Mange unge begynder at ryge cigaretter, når de har vænnet sig til vandpiben, fortæller Per Kim Nielsen fra Kræftens Bekæmpelse.

Oversigt

    Oversigt