Fynsk-trænede heste videre til OL-finalen

Sanne Henningsen fra Glamsbjerg Rideskole har trænet tre af dressurhestene til De Olympiske Lege i Rio.

Et af de steder, hvor OL i disse dage følges med ekstra spænding, er hos den fynske beridder Sanne Henningsen. Ud af de i alt 60 heste, der er til OL i dressur, har hun trænet de tre på rideskolen i Glamsbjerg. I aftes kvalificerede de to af dem sig til finalen. Lorenzo med en 6. plads for Spanien og Cassidy med en 12. plads for Danmark. Den sidste, Molberg, der red for Schweiz, røg ud med en 24. plads.

- Det var lidt nervepirrende, men det gik rigtig godt. Lorenzo gik helt fantastisk, og Cassidy gik også rimeligt fint, men lavede desværre en fejl, der kom til at koste dyrt. Molberg gik godt, fejlfrit, men fik for lidt point efter min mening, men jeg er også lidt farvet, griner hun.

Når hestene skridter hen over skærmen, er der ikke meget, der kan aflede Sanne Henningsen.

- Der er ikke nogen, der behøver at snakke til mig. Jeg hører i hvert fald ikke, hvad de siger. Jeg er fuldt koncentreret om hvert skridt og ærgrer mig over hver eneste fejl, hvor jeg ved, det kunne være gjort bedre.

Hun kender rytterne, men kender hestene endnu bedre. Lorenzo og Cassidy har hun trænet i fem år. Molberg havde hun kun et år, før en af hendes elever købte den, hvorefter de arbejdede med den sammen et par år, før OL-rytteren Cathrine Dufour købte den. 

Selvom hun hepper på de heste, hun selv har trænet, understreger hun, at hun naturligvis også hepper på danske Anna Kasprzak. Til gengæld forventer hun ikke, at det bliver metal til nogle af hendes heste.

- Hvis det skulle være en, kunne det kun være Lorenzo, men ... arh ... jeg tror det ikke, men krydser selvfølgeligt alt for, at det kan lade sig gøre.

Oversigt

    Oversigt