I det fynske folks tjeneste

Fynsk udstyr til Cameroun

Den fynske virksomhed Ro-Clean Desmi i Odense, skal levere udstyr til en eventuel bekæmpelse af olieforurening i det afrikanske land, Cameroun. Der skal anlægges en 1.000 kilometer lang olierørledning fra Tchad til Cameroun, og i følge Morgenavisen Jyllands-Posten, så sikrer leveringen af udstyret det fynske firma 12 millioner kroner.

-

Den fynske virksomhed Ro-Clean Desmi i Odense, skal levere udstyr til en eventuel bekæmpelse af olieforurening i det afrikanske land, Cameroun. Der skal anlægges en 1.000 kilometer lang olierørledning fra Tchad til Cameroun, og i følge Morgenavisen Jyllands-Posten, så sikrer leveringen af udstyret den fynske virksomhed 12 millioner kroner.

Ro-Clean Desmi er en virksomhed i A.P. Møller-koncernen og søstervirksomhed til Roulunds Fabrikker i Odense. Virksomheden har tidligere leveret udstyr til store oliekatastrofer, blandt andet flydespærringer da olietankskibet Exxon Valdez forliste ud for Alaska i 1989. Også da tankskibet Prestige sidste år sank i Biscaya-bugten, var Ro-Clean Desmi klar med udstyr.

Olierørledningen i Vestafrika skal blandt andet gå gennem hidtil uberørt regnskov og områder hvor lokale pygmæstammer lever, og det har givet anledning til lokal uro og protest.

Ved du noget? Så send os et tip