I det fynske folks tjeneste

Fynsk værft henter ordre hos Søværnet

Tuco Yacht Værft Aps i Faaborg skal levere to specialfortøjer til Søværnet.

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse har bestilt to fartøjer til søopmåling.

Tuco Yacht Værft ApS i Faaborg har indgået en aftale om bygning af to specialudviklede fartøjer til søopmålingsopgaver i indre danske farvande.

Det er Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse som har bestilt de to fartøjer, der skal erstatte Søværnets udtjente fartøjer.

- Vi er fantastisk begejstrede og stolte af, at Forsvaret har valgt os. Vi har arbejdet hårdt, og underskrivelsen af kontrakten er en blåstempling af den teknologi og de produkter, vi har arbejdet på at udvikle og forfine gennem mange år, udtaler direktør Jonas Pedersen, Tuco Yacht Værft ApS, i en pressemeddelelse.

De nye både er baseret på Tucos ProZero-koncept og designet til at muliggøre fuld brug af den seneste teknologi på området for søopmåling.

Bådene kan fuldt lastet opnå en fart på over 25 knob og er indrettet til to hydrografikyndige fagpersoner samt en skibsfører. 

De er bygget af kompositmaterialer, som sikrer lav vægt, god brændstoføkonomi og lav udledning af drivhusgasser. Desuden minimeres behovet for vedligeholdelse, ligesom håndteringen af båden på land gøres lettere, skriver Tuco Yacht Værft ApS i pressemeddelelsen.

Læs også Tuco Marine skal levere både til norsk fiskeopdræt

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.