I det fynske folks tjeneste

Fynsk virksomhed fjerner agurker

Fødevarestyrelsen har pålagt en fynsk virksomhed at trække agurker tilbage efter mistanke om colibakterier.

Problemerne med farlige colibakterier på grøntsager er rykket tættere på.

Fødevarestyrelsen har pålagt den fynske virksomhed Mango I/S i Odense at trække agurker tilbage, som stammer fra to fynske producenter.

Agurkerne er allerede taget ud af markedet.

Fødevarestyrelsen krævede agurkerne fjernet efter en tysk mistanke. På en en restaurant i Hamborg blev nogle gæster syge.

Derefter blev der fundet inficeret agurk fra en leverandør, som får agurker fra både Danmark og Holland.

Den mistænkte agurk kan altså også stamme fra Holland, oplyser fødevareberedskabschef Kim Vandrup Sigsgaard.

Styrelsen arbejder på højtryk med at analysere de mistænkte fynske agurker, også i weekenden. Det er ikke sikkert, at de er forurenet, men styrelsen vil ikke tage nogen chancer.

- Der er tale om en meget vag mistanke, siger Kim Vandrup Sigsgaard.

Forbrugerne skal undgå at spise rå agurk fra Spanien og rå agurk, tomat og salat fra Nordtyskland, lyder opfordringen fra Fødevarestyrelsen.

Det er ikke nok at vaske grøntsagerne, oplyser fødevareberedskabschefen.

Hvor forureningen kommer fra er endnu ikke slået fast.

To spanske producenter er udpeget som leverandører af inficerede agurker til Danmark og Tyskland: Pepino Bio Frunet i Málaga og Hort o fruticola, i Roquetas de Mar, Almería.