I det fynske folks tjeneste

Fynsk vrede over ny traumeplan

Fynske sundhedspolitikere raser over et nyt forslag fra Sundhedsstyrelsen, der vil centrere traumecentrene i København og Århus. De to steder vil behandlingen og faciliteterne blive udbygget - i Odense og Aalborg stopper al udvikling.

Traumecentret på Odense Universitetshospital skal nedprioriteres til fordel for Århus og København

Flere fynboer vil dø

Den nye plan betyder at flere fynboer vil dø i ambulancen på vej til Århus eller København. Det frygter formanden for Region Syddanmarks sundhedsudvalg Poul Erik Svendsen.

Sundhedsstyrelsen mener, at der fremover skal være to super-traumecentre i København og Århus, hvor landets bedste speciallæger vil stå klar til at behandle akutte patienter. Det sker på bekostning af traumecentrene i Odense og Ålborg, der skal have et mindre højt niveau.

Tid er vigtig

Det vil betyde, at de værste fynske tilskadekomne ikke længere skal til behandling på OUH i Odense - de skal i stedet til Århus eller København:

- Er man kommet så grumme galt afsted at man skal på et traumecenter, så betyder den tid, man er om at komme derhen, jo også noget. Så nærheden betyder da noget for fynboerne og sønderjyderne, siger Poul Erik Svendsen.