I det fynske folks tjeneste

Fynsk whisky om tre år

Om tre år vil der stå whisky fra Fyn på butikshylderne. Lokalt bryggeri står bag satsningen.

1 af 4

Som det første bryggeri på Fyn indledte Ørbæk Bryggeri onsdag eftermiddag en produktion af whisky. 

- Nu har vi produceret øl i en årrække, og det har længe været en drøm at starte en produktion af whisky. Det har man ikke rigtig gjort i Danmark før, og det interesserer mig rigtig meget, fortæller direktøren for Ørbæk Bryggeri, Niels Rømer.

Whiskyen får navnet ISLE of Fionia, som henviser til det oprindelige navn for Fyn. Den vil være økologisk og af typen single malt.

Et tysk firma har leveret destilleringsudstyr i håndsmedet kobber til det mikrobryggeriet på Fyn. Efter destillering blir whiskyen fyldt på egetrædsfade, hvor den skal lagre indtil lanceringen i 2010.

Udover whisky planlægger Ørbæk Bryggeri også en produktion af forskellige typer brændevin, rom og brandy.

Her kan du læse mere om den fynske whisky