Fynske arkitekter genopfører ikonisk badehotel

Svinkløv Badehotel hyrer fynske Praksis Arkitekter til at genskabe det ikoniske hotel. En voldsom brand ødelagde bygningerne i efteråret.

Det udbrændte Svinkløv Badehotel rejser sig igen i 2019, og Praksis Arkitekter fra Troense får lov til at sætte et solidt aftryk på det ikoniske hotel.

Ud af syv ansøgere har Svinkløv Badehotel hyret det tøsingske arkitetfirma til at tegne det nye hotel.

- Vi har blandt andet brugt de sidste måneder på at lede efter den helt rigtige arkitet, der skal løfte opgaven om at tegne det nye hotel. Den gode nyhed er, at valget er faldet på Praksis Arkitekter, og det er vi rigtig glade for, skriver forpagterparret Louise og Kenneth Toft-Hansen på Facebook. 

Medindehaver af Praksis Arkitekter Mads Bjørn Hansen skal sammen med de øvrige arkitekter nu sætte sig ind i den gamle Svinkløv-historie. 

- Vi gør os meget umage med at finde ud af, hvad vi skal i gang med. Hvad er det for en historie, vi skal bygge, og hvilke mennesker skal vi bygge for. Det bliver spændende at genopføre og puste liv i den ånd, der var engang. Det bliver en superinteressant opgave, hvordan vi får fat i stemningen, fortæller Mads Bjørn Hansen.

Nu starter en længere arbejdsproces for arkitekterne, og det er derfor for tidligt for Mads Bjørn Hansen at afsløre præcist, hvordan de vil sikre den omtalte ånd og stemning i Nordjylland.  

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nedbrændte i september

Det ikoniske badehotel, der blandt andet har givet inspiration til TV 2-serien Badehotellet, nedbrændte natten til den 26. september. Hotellet udbrændte fuldstændig, og ifølge politiet opstod branden i køkkenet.

Louise og Kenneth Toft-Hansen havde ambitioner om at åbne Svinkløv Badehotel for gæster allerede i 2018. Sammen med formanden for Fonden for Svinkløv Badehotel Steen Royberg har de dog valgt at skubbe åbningen endnu en sæson.

- Vi har besluttet, at hotellet genopføres og åbner i sæsonen 2019, fordi vi har et ønske om at genopføre et badehotel, hvor man ikke går på kompromis med planlægning og gennemførelse af genopbygningen under tidspres, udtaler bestyrelsesformand Steen Royberg. 

Hvordan det nye Svinkløv Badehotel kommer til at se ud holdes hemmeligt lidt endnu.

Mandag formiddag blev det offentliggjort, hvem der skal stå bag genopførslen af det nordjyske, historiske Svinkløv Badehotel, der brændte ned til grunden i september. Det bliver det sydfynske arkitektfirma, Praksis Arkitekter, som kommer til at stå for arbejdet.

 

Oversigt

    Oversigt