Hammerslag: Fynske Augusta modtog postkort efter Titanic sank

Et postkort sendt af en fynsk passager på Titanic kom tirsdag under hammeren hos auktionshuset Bruun Rasmussen. Beløbet blev noget under vurderingen.

Da skibet RMS Titanic stævnede ud fra Southampton på den engelske sydkyst den 10. april 1912, var det med 13 danske passagerer om bord - heriblandt den fynske maskininspektør Jacob Christian Milling.

Jacob Christian Milling var ansat ved ”Sydfyenske Jernbaner” og højt respekteret for sin viden og sin evne til at udvikle lokomotivdele

Jacob Christian Milling var blevet bevilget orlov fra jobbet, så han kunne tage en to måneder lang studierejse i USA.

Inden afrejse fra England mod USA sendte Jacob Christian Milling et håndskrevet postkort til sin hustru, Augusta, i Odense.

- Kære Augusta! Dette er det sidste du hører fra mig fra denne Side. Jeg sender maaske en Trådløs (et telegram, red.), der som det ikke er for dyrt. Jeg bor på Banens Hotel, det er ikke billigt men bekvemt. Fra mitt Vindue kan jeg se Skibet over i Dokken. Hvordan har de Gamle det? Hils dem og Børnene mange gange. Mange Hilsner til Eder alle. Fra Jacob.

Efter nogle dages sejlads meldte Jacob i et telegram til konen den 14. april, at alt var, som det skulle være.

Kort før midnat den 14. april sejlede skibet, som var på sin jomfrurejse, ind i et isbjerg, og få timer senere den 15. april forsvandt Titanic under havets overflade.

Jacob Christian Milling blev en af de 1490 passagerer, der ikke overlevede den skæbnesvangre nat.

Blot få timer efter, at han var omkommet i det iskolde hav, modtog Augusta telegrammet på adressen i Odense.

Tirsdag var postkortet så under hammeren, da auktionshuset Bruun Rasmussen afholdt jubilæumsauktion.

Postkortet var vurderet til mellem 30.000 og 50.000 kroner. Men klokken 19.02 tirsdag faldt hammerslaget på  26.000 kroner.

Oversigt

    Oversigt