Fynske betjente kaldt til København i kampen mod banderne

Fynske betjente er på vej til København for at hjælpe kollegerne i den igangværende bandekonflikt.

Det skriver DR Sjælland onsdag. 

Det er Rigspolitiet, der har bedt om assistance hos Fyns Politi, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi samt Midt og Vestsjællands Politi. 

 - Rigspolitiet har bedt de sjællandske politikredse og kollegerne på Fyn om at hjælpe Københavns Politi. Det er helt almindelig praksis, når noget sådan sker, at vi på tværs af politikredsene hjælper hinanden, siger chefpolitiinspektør Lars Harvest fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til DR Sjælland.

Siden juni har politiet måtte rykke ud til adskillige skudepisoder i København, hvor også tilfældige borgere er blevet ramt.

Senest blev to tilfældige mænd ramt af skud den 12. august på Den Røde Plads på Ydre Nørrebro. To personer på en knallert kom kørende til stedet, og passageren på bagsædet affyrede seks til otte skud mod de to ofre, skriver tv2.dk.

Der er ingen oplysninger om, hvor mange betjente de forskellige politikredse skal afgive til bandekonflikten i København. 

Chefpolitiinspektør hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Lars Harvest, understreger at borgerne i politikredsen ikke kommer til at lide under, at en del af politistyrken er sat ind i den københavnske bandekonflikt.

 -Vi rører ikke ved akutberedskabet og vores patruljer, der kører rundt ude i vores politikreds til gavn for borgerne, når de henvender sig og ønsker bistand. Vi rører heller ikke ved alarmcentralen og 114, understreger Lars Harvest.

 

 

Oversigt

    Oversigt