Fynske betjente på vej til grænsen

Et antal fynske betjente skal gøre tjeneste ved den dansk-tyske grænse den næste uges tid.

Regeringen besluttede mandag at indføre midlertidig grænsekontrol, og Fyns Politi kommer til at indgå i beredskabet ved grænsen.

Det bekræfter tillidsmand Steffen Daugaard over for TV 2/FYN:

- Vi skal til grænsen, hvor vi i den første uges tid skal være synlige og foretage grænsekontrol. Så må vi se, hvad der skal ske senere, siger tillidsmanden.

Steffen Daugaard vil ikke oplyse, hvor mange mand, Fyns Politi stiller med, men han forsikrer, at man ikke vil mærke på Fyn, at der er betjente på arbejde i det Sønderjyske.

- Det daglige beredskab vil være det samme som altid, så det får ingen konsekvenser for borgerne, siger Steffen Daugaard

Grænsekontrollen får ikke konsekvenser for antallet af patruljer på Fyn, men det vil få konsekvenser for sager, der ikke er akutte.

- Det som vi sender afsted til grænsen, kan vi jo ikke bruge på andre områder. Så det vil være administrative opgaver eller interne opgaver, sagsbehandling af efterforskningssager, som vil tager længere tid, fortæller Benny Tollestrup, som er politiinspektør hos Fyns Politi.

Fyns Politi har i forvejen sendt fynske betjente til grænsekontrol i Rødby og øget terrorberedskab i København, derfor vækker den midlertidige grænsekontrol også bekymring for de fynske betjentes arbejdspres.

- Vi synes, at vi er presset nu. Vi kunne godt tænke os, at Rødby det blev trappet ned og eventuelt også København, siger Steffen Daugaard, Formand Fyns Politiforening

Oversigt

    Oversigt