Fynske borgmestre på tur til Barcelona

Her en uge for kommunalvalget vælter flybilletterne ud af skabene hos de fynske toppolitikere. Fynske borgmestre har været på tur til Barcelona betalt af Grundkort Fyn A/S.

Den fire dage lange tur til Barcelona foregik i april. Formålet var at se på spanske kort og matrikelsystemer.

Med på turen var i følge Fyens Stiftstidende Odenses borgmester Jan Boye, Konservativ, borgmester Jørn Terndrup, Venstre, Nyborg Kommune, borgmester Bent Dyssemark, Venstre, Nordfyns Kommune, borgmester Jørgen Otto Jørgensen, Soc.Dem., Ærø Kommune, borgmester Palle Hansborg-Sørensen, Soc.Dem., Kerteminde Kommune og borgmester Finn Brunse, Soc.Dem., Assens Kommune.

- Det er helt ude i hampen. Efter min mest positive vurdering har de taget til Barcelona for at få en god ferietur, og brugt et bestyrelsesmøde som undskyldning for det. Jeg forstår ikke, hvad de skal i Barcelona, som de ikke han herhjemme, siger Hans Bjerregaard, spidskandidat for Dansk Folkeparti i Assens kommune til Fyens Stifstidende.

Borgmester Finn Brunse, Soc.Dem., Assens kommune, der også er formand for Grundkort Fyn A/S har afvist avisens ønske om at få aktindsigt i programmet for Barcelona-turen.

- Når man leder en virksomhed, skal man sikre, at virksomheden udvikles. De betyder bland andet, at man skal hente inspiration, siger Finn Brunse som begrundelse for turen.

Rejser med Grundkort Fyn var også i søgelyset for tre år siden da 100.000 kommunale kroner blev brugt på en tur til Athen.

Statsforvaltningen gik ind i sagen og kendte Odense Kommunes tilskud til borgmester Jan Boyes deltagelse i turen ulovligt.

www.grundkortfyn.dk

Oversigt

    Oversigt