I det fynske folks tjeneste

Fynske børn skal kunne passes i længere tid

Flere fynske kommuner har for mange lukkedage i daginstitutioner, mener Dansk Erhverv.

Dansk Erhverv mener, at en række fynske kommuner har for mange lukkedage.

En undersøgelse fra Projekt Børnepasning viser, at tre fynske kommuner ligger i top 10 på landsplan med hele 20 lukkedage i 2010. Det drejer sig om Assens, Nyborg og Odense Kommune.

Undersøgelsen viser også, at næsten 42 procent af kommunerne i 2010 har haft 10 eller flere lukkedage. I 2009 var tallet 33 procent.

Lukkedage hæmmer fleksibiliteten

Dansk Erhverv mener, at det går ud over fleksibiliteten på arbejdsmarkedet, når medarbejdere og virksomheder skal indrette sig efter de offentlige servicetilbud og ikke omvendt.

"Vi ser med stor bekymring på udviklingen i antallet af lukkedage. Der er ingen tvivl om, at lukkedage er til stor gene for både børnefamilier og virksomheder. Vores undersøgelse viser, at knapt halvdelen af børnefamiliernes arbejdsdag påvirkes, når daginstitutionerne holder lukkedage," siger afdelingschef Stine Pilegaard Jespersen fra Dansk Erhverv.

Kommuner skal indrette sig

Sidste år fik kommunerne tildelt 65 millioner kroner til at afskaffe de løsrevne lukkedage i daginstitutionerne. Alligevel stiger antallet af lukkedage. Nu mener Dansk Erhverv, at de fynske kommuner skal indrette kommunernes service på børnepasningsområdet, så det imødekommer arbejdsmarkedets behov.