I det fynske folks tjeneste

Fynske byrådsmedlemmer imod salg af DONG

04:31

1 af 2

To ud af tre fynske lokalpolitikere, der har svaret på TV 2/FYN's rundspørge, er uenige i planerne om at sælge DONG-aktier til investeringsbanken Goldman Sachs.

Sagen om statens salg af DONG-aktier har givet store rystelser i SF, hvor den fynske MF'er Karsten Hønge onsdag luftede tanken om, at SF bør forlade regeringen på grund af sagen.

SF's fynske byrådsmedlemmer er enige i Karsten Hønges kritik. Ud af de 13 SF'ere i kommunerne og regionen, har syv svaret på rundspørgen. Alle er helt eller delvist uenige i salget.

- Goldman Sachs er selve symbolet på finanskrisen, skatteskjul og multinationale selvskaber, der gerne vil tjene penge på fællesskabet men ikke bidrage den anden vej. Det er grundlæggende forkert at lave en aftale med dem, siger Odenses 1. viceborgmester, SF'eren Brian Dybro til TV 2/FYN.

- Det vil være helt oplagt nu at tage en pause og se på de andre muligheder, siger SF'eren Mikkel Dragmose-Hansen fra Middelfart.

Stor modstand i Socialdemokratiet

TV 2/FYN har siden mandag aften stillet de 283 folkevalgte politikere i de fynske byråd og i Region Syddanmark spørgsmålet: "Regeringen vil sælge 19 procent af aktierne i DONG til Goldman Sachs. Er du enig i denne beslutning?"

111 har svaret inden svarfristen onsdag kl. 11.

Også i finansminister Bjarne Corydons eget parti er modstanden til at tage og føle på. 70% af de socialdemokrater, der har svaret tilbage, er helt eller delvist uenige i salgsplanerne.

I alt er 68 procent af de fynske lokalpolitikere, der har svaret på undersøgelsen, helt eller delvist uenig i beslutningen, mens kun 25 procent er helt eller delvist enig - resten ved ikke.

Mest overraskende er måske, at der også blandt Venstres lokalpolitikere er en vis utilfredshed. Her siger knap 43 procent, at de er helt eller delvist uenige. Og hos Dansk Folkeparti, der da også er sprunget fra aftalen, har 14 ud af 15 svaret, at de er helt eller delvist uenige i aftalen.

Ved du noget? Så send os et tip