Fynske campingpladser har topklasse

Danmark har i forhold til sin størrelse flest komfortable campingpladser i Europa. Syv campingpladser får karakteren "Superplatz" af den tyske organisation ADAC. Fire af dem er fynske

Syv danske campingpladser har så høj standard, at Danmark nu er placeret som et af de bedste campinglande i Europa.

Danmark er det land i Europa, der har flest campingpladser i den bedste kategori "Superplatz", målt i forhold til det samlede antal campingpladser i landet.

Det er den tyske bilejerorganisation ADAC, der tildeler campingpladserne "stjerner", og i år er syv pladser på listen.

På Fyn er det Bogense Strand Camping, Bøsøre Strand Feriepark, Camp Hverringe - Bøgebjerg Strand og TopCamp Bøjden Strand. Derudover er også Jambo Feriepark, Hvidbjerg Strand Feriepark og Klim Strand Camping "Superplatz".

Bortset fra campingpladsen i Bogense er der tale om genudnævnelser. Direktør Poul Fejer Christiansen fra Campingrådet siger, at der i det øvrige Norden kun er én "Superplatz", nemlig i Sverige.

- Det flotte resultat skal ses på baggrund af de store investeringer i komfort og kvalitet, som alle danske campingpladser har gennemført i de senere år, siger Poul Fejer Christiansen.

De syv "Superplatz" er kun toppen af det danske campingisbjerg. I alt 28 campingpladser har enten fire eller fem stjerner. Og et rigtigt stort antal campingpladser med tre stjerner har også en meget høj kvalitet.

- Den høje standard vil forhåbentlig tiltrække mange gæster på de danske campingpladser i 2010, siger Poul Fejer Christiansen.

Campingerhvervet omsætter årligt for godt 4,8 milliarder kroner, hvoraf knap én milliard indtjenes i udenlandsk valuta.

Samlet skaber campingerhvervet beskæftigelse til mere end 7700 personer, og denne beskæftigelse er i stor grad i udkantområder.

Antallet af indregistrerede campingvogne i Danmark er vokset med 31 procent siden år 2000 til godt 140.000 i 2009.

Oversigt

    Oversigt