I det fynske folks tjeneste

Fynske Daisy jagter ulve i Vestjylland: Sparker dem ned

Muldyret Daisy har international erfaring i at beskytte heste og kvier mod ulve. Nu er det fynske muldyr udlejet til en vestjysk landmand og hans kvier.

00:29

Ulvene hærger i Jylland, og i Ørnhøj i Vestjylland har landmand Henrik Sundgaard tilkaldt forstærkning fra Fyn. Han har lejet muldyret Daisy til at jage ulvene væk, skulle de komme for tæt på landmandens flok af unge kvier.

Det skriver TV MidtVest.

- Hvis ulven ikke går væk og bliver ved med at nærme sig, vil muldyret sparke den ned, siger Henrik Sundgaard.

Daisy har erfaring fra Sverige, hvor det tidligere har beskyttet heste, og selvom Henrik Sundgaard ikke havde forventet opbakning fra en blanding af en hestehoppe og en æselhingst, kan Daisy vise sig at være en god investering.

Derfor ligger der da også en købsaftale klar på Daisy, hvis Henrik Sundgaard vælger at beholde muldyret.

Gode erfaringer fra udlandet

I USA, Canada og nu også flere steder i Europa bliver muldyr og lamaers evne til at forsvare sig med spark brugt til at beskytte får, heste og kvier mod ulve og andre rovdyr.

Det er nu også planen ved Ørnhøj, hvor ulvene ifølge landmanden trives.

- Jeg var bekymret for, hvordan det skulle gå, når vi fik køerne på græs, for her i vinter havde ulven taget seks hjorte 200 meter herfra, så vi ved jo, at de er her, siger Henrik Sundgaard.

Sidste år spankulerede ulven også rundt på Vestfyn. Foreningen Ulvetracking fandt spor, der bekræftede, at ulvens poter har betrådt mulden i de fynske skove.

Ifølge Ulvetracking er chancen for at se ulve eller deres efterladenskaber på Fyn størst sydpå. 

Daisy er hyret til at passe på kvierne her. Nærmer en ulv sig, vil muldyret sparke ulven, til den flygter.  Foto: TV Midtvest