Fynske domstole ikke med i forsøg med skærpet sikkerhed

Fem domstole i Jylland og på Sjælland er udpeget til at være med i et forsøg med skærpet sikkerhed. Men de to fynske domstole er ikke med i forsøget.

Retspræsident ved Retten i Odense, Henrik Agersnap, tager beslutningen til efterretning.

- Det er ikke noget, som vi er blevet spurgt om, men de udvalgte domstole kan have et større behov for skærpet sikkerhed end her hos os, siger Retspræsident ved retten i Odense, Henrik Agersnap til TV2/Fyn.

Domstolene i Aarhus, Aalborg og tre i hovedstadsområdet er udpeget til at være med i forsøget med fast adgangskontrol.

- Vi mener også selv, af vi har godt styr på sikkerheden siger Retspræsident ved retten i Odense, Henrik Agersnap til TV2/Fyn.

Ønsket om øget sikkerhed ved domstolene blev aktualiseret efter en episode i Fogedretten ved Københavns Byret, hvor en advokat blev skudt og dræbt i forbindelse med en samværssag.

Forsøg i et år

Domstolsstyrelsen havde ønsket, at der bliver indført fast adgangskontrol ved alle landets domstole, men det rækker pengene ikke til.

Justitsministeriet har kun åbnet mulighed for, at 15 millioner kroner af domstolenes opsparing kan anvendes til et forsøg med skærpet sikkerhed ved fem domstole.

- I bestyrelsen havde vi håbet, at der blev stillet tilstrækkelige bevillinger til rådighed for fast adgangskontrol ved alle retter, men vi vil givetvis kunne drage nyttige erfaringer af den tidsbegrænsede ordning, sagde Jens Peter Christensen, bestyrelsesformand for Domstolsstyrelsen, i forbindelse med aftalens offentliggørelse.

Oversigt

    Oversigt