Fynske elever skal se på metallets muligheder

Metalindustrien mangler lærlinge og elever. Fagmesse med 3D-print og robotter skal give de unge interesse for faget.

I dag er metal- og maskinindustrien mere end kedeldragter, metalspåner og snavsede fingre. Moderne industriteknikere skal kunne betjene højteknologiske robotter og avancerede computersystemer. Især hvis den danske branche skal følge med den internationale udvikling.

quote Fremtidsmulighederne for industriteknikere er gode, og metal er faktisk involveret i stort set alt, vi omgiver os med.

Lars Lynge, formand for Dansk Værktøjsmaskinforhandler Forening

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra arrangøren bag Nordens største fagmesse inden for metal- og maskinbranchen, VTM 2017.

Tirsdag til og med fredag besøger tusindvis af skoleelever fra både folkeskoler og erhvervsskoler messen, der blandt andet byder på oplæg med unge talenter og fremvisning af den nyeste teknologi.

Industri 4.0

Ifølge Lars Lynge, formand for Dansk Værktøjsmaskinforhandler Forening, skal messen pudse maskinindustriens sorte image af.

- Det nytter ikke noget. Branchen er mere end ildelugtende svejserøg og dystre produktionslokaler. Fremtidsmulighederne for industriteknikere er gode, og metal er faktisk involveret i stort set alt, vi omgiver os med, udtaler han.

Derfor er det klare mål med messen, at eleverne får øjnene op for metalindustriens muligheder.

- En normal fagmesse er kendetegnet ved kontakten mellem leverandører og kunder. Men det er ikke nok. Vi må også påtage os et ansvar for, at industrien får de medarbejdere, den efterspørger, siger Lars Lynge. 

Og netop fremtiden får deltagerne på messen et kig på, når de præsenteres for konceptet 'Industri 4.0'. Betegnelsen dækker over alle de nyeste teknologier som Big Data, Internet of Things og 3D Print, som bruges til alle dele af industriproduktion.

Hvorfor uddanner Odense Kommune ikke flere af sine mange ledige, spørger fabrikschef.

Oversigt

    Oversigt