I det fynske folks tjeneste

Fynske elever vandt Danmarks største idékonkurrence

Her ses de fem vindere fra Ryslinge Efterskole.

Nicolai Lundsgaard og Jakob Hansen løb med sejren for deres opfindelse "Jagthjælperen".

1 af 2

Fem elever fra Ryslinge Efterskole og to studerende fra SIMAC Svendborg vandt torsdag idékonkurrencerne i deres pulje ved Danish Entrepreneurship Award 2013.

Eleverne fra Ryslinge Efterskole var taget til Fredericia for at deltage i idékonkurrencen ved Danish Entrepreneurship Award 2013. Her var omkring 5.000 elever, studerende, undervisere og erhvervsfolk fra hele landet samlet for at fejre innovation og iværksætteri som en del af Danmarks Iværksætteruge - uge 47.

Og Ryslinge-elevernes idé, "How To Culture", trak sig sejrrigt ud af finalen. Idéen fra efterskoleeleverne var en app, der giver rejsende gode råd til, hvordan man skal opføre sig i forskellige lande.

- Det er ikke en app om, hvad man skal se eller spise. Man kan trykke på et land og så kommer der nogle oplysninger frem om, hvordan man skal opføre sig i landet. For eksempel er det ikke en god idé at fløjte på åben gade i Indien, da det opfattes som uhøfligt. På den måde er man bedre rustet til at begå sig og ikke lave dumme misforståelser, siger de fem elever Halfdan, Malene, Emilie, Sofie, og Frederikke.

De unge fra SIMAC havde fokuseret på jagt. Opfindelsen "Jagthjælperen" skal gøre det mere sikkert at gå på jagt - og gør, at man kan se, hvor man er i forhold til hinanden, når man er på jagt. Nicolai Lundsgaard og Jakob Hansen er de to studerende bag årets vinderidé.

Kort efter klokken 15 blev vinderne udråbt, og det var en flok meget glade elever og studerende, der gik ned fra prisoverrækkelsen på scenen med 10.000 kroner i præmie til at gøre deres idé til virkelighed.

- Jeg har allerede ringet til min virksomhed, som jeg startede sidste år, og vi er ved at samle et team. Så man kan sige, at vi er ægte iværksættere, sagde Jakob Hansen.

Vinderne har god grund til at være glade, for der har været kamp om topplaceringerne.

- Ideerne i dag har været fremragende, og begejstringen omkring ideerne har været helt ekstraordinær stor. Vi har unge mennesker i Danmark, som er klar til at give den en skalle. Forhåbentlig har de unge også fundet ud af, at det faktisk ikke er så svært at være iværksætter, så vi ser mange flere unge starte egen virksomhed i fremtiden, siger Christian Vintergaard, der er adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab - Young Enterprise.

Mere end 200 erhvervsfolk havde meldt sig som dommere og mentorer ved Danish Entrepreneurship Award 2013.

Danish Entrepreneurship Award 2013 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab - Young Enterprise i samarbejde med Trekantområdet Danmark.

Ved du noget? Så send os et tip