Fynske entreprenører: Nyt OUH er for stort for os

Byggeriet af det ny supersygehus i Odense er for stor en mundfuld for de fynske entreprenører. De kan kun håbe på at blive underleverandører.

Den mindste af tre kontrakter, der er på vej i udbud, er på 1,1 milliard kroner, og det er langt over, hvad de fynske entreprenører kan håndtere, skriver Fyens Stiftstidende.

Fyns største byggevirksomhed Guldfeldt og Hans Jørgensen & Søns niveau for opgaver er på op mod 150 millioner kroner.

- Så der er langt op til sygehus-projekterne, siger Claus Larsen, der er medejer og direktør for Guldfeldt og Hans Jørgensen og Søn til Fyens Stiftstidende. 

Det er dog ikke kun økonomien, der er i vejen.

- Det er især organiseringen, der forhindrer os. Det kræver en helt anden byggeledelse med en masse lag ovenpå, og det er vi ikke i stand til at stille med, siger Claus Larsen til avisen.

Dan Johansen, som er formand for Dansk Byggeri på Fyn, bekræfter, at ingen fynske virksomheder kan byde på sygehusbyggerierne.

Dog kan Hansson & Knudsen komme i betragtning i kraft af, at firmaet er ejet af den børsnoterede koncern Per Aarsleff, som er stor nok til at byde.

Sigter efter at blive underleverandører
De fynske entreprenører håber på, at opgaven går til et stort, dansk firma, for så har du mulighed for at blive underleverandører.

Men hvis ordren går til udenlandske firmaer, risikerer man, at de medbringer deres egne folk og underleverandører. Det er for eksempel sket med Metrobyggeriet i København, skriver Fyens Stiftstidende.

Region Syddanmark har sendt de to første dele af byggeriet i udbud. Den tredje kommer om fire måneder.

Oversigt

    Oversigt