I det fynske folks tjeneste

Fynske fængsler skal tage ved lære

Fynske fængsler skal ikke undersøges, mener Anne Baastrup (SF)

Anne Baastrup (SF) kræver undersøgelse af de lukkede fængsler. Nyborg og Ringe Statsfængsel går fri i første omgang men skal tage ved lære, mener hun.

Jyske og københavnske fængselsbetjente beskyldes i en række artikler i Jyllandsposten for at chikanere de indsatte og for at mobbe andre fængselsbetjente.

Derfor kræver Anne Baastrup (SF) nu en uvildig undersøgelse af forholdene i det kun ét år gamle Statsfængsel i Østjylland. Ringe og Nyborg Statsfængsel går fri at kulegravningen men skal tage ved lære, mener Anne Baastrup.
 
- Hvis der er graverende problemer i Statsfængslet i Østjylland må vi gå videre og se på, om de fynske fængsler har samme problemer.

- Hvis der så viser sig at være samme problemer i de fynske fængsler, skal de tage ved lære og bruge erfaringerne fra Statsfængslet i Østjylland, siger Anne Baastrup. I første omgang vil hun dog ikke kræve de fynske fængsler udsat for en kammeradvokat-undersøgelse.

Anne Baastrup kritiserer samtidig justitsminister, Lene Espersen, for ikke at tage problemet alvorligt.

- Man har i adskillige år kendt til den her type problemer i fængslerne.

- Hvis der i fremtiden skal være ansøgere til jobs inden for Kriminalforsorgen, skal alle ressourcer kastes ind på at undersøge forholdene i de lukkede fængsler, siger hun og holder fast i sit krav om en uvildig undersøgelse af Statsfængslet i Østjylland.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.