Fynske familier søger hjælp i USA

Netop nu er fem fynske familier på vej til USA for at lære at træne deres hjerneskadede børn - og i næste uge tager et nyt hold forældre afsted. De fynske familier har valgt selv at bruge deres sparepenge på børnenes træning, fordi familierne ikke kan få hjælp på Fyn.

-

Netop nu er 5 fynske familier på vej til USA for at lære at træne deres hjerneskadede børn - og i næste uge tager et nyt hold forældre afsted. De fynske familier har valgt selv at bruge deres sparepenge på børnenes træning, fordi familierne ikke kan få hjælp på Fyn.


60 hjerneskadede børn i Danmark bliver i dag trænet af deres forældre. De bliver trænet efter den såkaldte Doman-metode. På Fyn kan familierne ikke få hjælp fra kommunerne.


Men sådan er det ikke i hele landet. I ti danske kommuner får børnene og deres forældre fuld støtte.


Fortolkning af loven
I den lille Kommune Helle i Vestjylland får familien Riber 550.000 kroner om året. De penge går til hjælpere, rejser til USA og til tabt arbejdsfortjeneste.


I Odense får forældrene ikke en krone. Odense Kommune henholder sig til Serviceloven. Det gør de også i Helle Kommune.


Serviceloven kan altså bruges til både at støtte og til at afslå støtte til hjerneskadede børn. Socialministeriet vil derfor nu præcisere reglerne, men indtil da er der frit slag i kommunerne, siger kontorchef i Socialministeriet Peter Juul til TV2/Fyn.


Men nu er flere fynske familier blevet trætte af at vente, og tager selv til USA for at genoptræne deres børn.


 

Oversigt

    Oversigt