Fynske folketingskandidater indrømmer sort arbejde

Fire fynske folketingspolitikere indrømmer, at de har fået udført sort arbejde. Tre af dem er fra Enhedslisten - og en er medlem af Folketinget i dag.

TV 2/FYN har spurgt samtlige folketingskandidater på Fyn om de har fået udført sort arbejde. Ud af de 67 kandidater har 56 svaret på spørgsmålet. 47 kandidater afviser at have fået udført sort arbejde, mens fem personer enten ikke ved det eller ikke ønsker at svare på spørgsmålet.

10499

Fire kandidater vedstår dog, at de på et tidspunkt har fået udført sort arbejde. Blandt dem er Enhedslistsen folketingsmedlem Rune Lund.

- Da jeg var studerende fik jeg i 1997 opsat væv og køkkenelementer i min lejlighed. Det betalte jeg omkring 10.000 kroner sort for, fortæller Enhedslistens spidskandidat på Fyn, Rune Lund.

Selvom Rune Lund selv har fået udført sort arbejde, synes han stadig at det er forkert at bruge sorte håndværkere.

- Det er forkert, det jeg gjorde, og jeg synes ikke man skal få udført sort arbejde. Men jeg vil gerne stå ved det og indrdømme det, siger Rune Lund.

- Det dummeste jeg har gjort

Også folketingskandidaterne Lene Junker og Benedikte Nauntoft fra Enhedslisten indrømmer, at de har betalt for at få udført sort arbejde.

- Jeg skulle have lavet et badeværelse for 10 år siden, og da håndværkeren spurgte om jeg skulle have en regning, blev vi enige om at det skulle jeg ikke, siger Lene Junker.

Hun er også modstander af sort arbejde, og synes i dag at det var en stor dumhed at få udført arbejdet sort.

- Det er det dummeste jeg nogensinde har gjort. Arbejdet blev udført elendigt, og jeg kunne ikke klage til nogen, så derfor må jeg leve med et skævt badeværelsegulv, fortæller Lene Junker.

Selvom hun er folketingskandidat føler hun ikke, at det er problem at hun begået ulovligheder.

- Jeg er som folk er flest. Jeg er ikke et dydsmønster. Jeg vil også gerne indrømme at jeg kan finde på at køre råddent på cykel, lyder det fra Enhedslisten folketingskandidat, Lene Junker.

Sort rengøring

Benedikte Navntoft er den tredje kandidat fra Enhedslisten, der siger ja til at hun har betalt for sort arbejde.

- Jeg har i periode brugt sort rengøring. Det er principielt forkert, men jeg vil ikke lyve og vil gerne stå inde for de ting jeg har gjort, siger Benedikte Navntoft.

I dag kunne hun ikke finde på at bruge sort arbejdskraft, siger hun.

Udover de tre kandidater fra Enhedslisten indrømmer en kandidat fra et andet parti også at have fået udført sort arbejde, men kandidaten ønsker ikke at stå offentligt frem. 

De fem kandidater der ikke ønsker at oplyse om de har fået udført sort arbejde eller ikke ved det, er også fra andre partier end Enhedslisten.

En undersøgelse foretaget af Skatteministeriet i 2005, viser at 48 procent af befolkningen synes at det kan være ok at få udført sort arbejde.

Oversigt

    Oversigt