I det fynske folks tjeneste

Endelig tørt tøj: Så hopper fynske gymnaster i vandet

Kristian Kjærgaard fra Odense forsøgte sig med en såkaldt grønlændervending i kajak, men det gik ikke helt som ønsket.

02:20

Under DGI Landsstævne i Aalborg forsøger gymnaster og andre idrætsudøvere sig med sportsgrene, som de ikke normalt kaster sig ud i.

Ved det nye friluftsområde Vestre Fjordpark i Aalborg er der i løbet af landsstævnet masser af aktiviteter i og på vandet, og det benyttede flere fynboer sig af. Kristian Kjærgaard skulle eksempelvis lære at lave en grønlændervending i kajak.

- Det er meningen, vi skal lære at rulle i kajak, og det har jeg ikke prøvet før. I det hele taget har jeg ikke sejlet særlig meget i kajak før, siger Kristian Kjærgaard fra Odense.

Trods kyndig vejledning fra instruktøren lykkedes det kun med en halv grønlændervending.

- Jeg syntes ikke, jeg havde succes med den, erkender Kristian Kjærgaard, der dog fik snuden under vand.

Gymnast fra Svendborg: Fedt at prøve noget anderledes

Der var også mulighed for at komme ud på vandet uden at blive våd. Kaja Fonnesgaard fra Søndersø Gymnastikforening forsøgte sig med kanosejlads.

- Jeg har aldrig prøvet det før, siger Kaja Fonnesgaard, der sammen med sine fynske veninder sejlede rundt på vandet uden at falde i.

Anna Sofie Jørgensen fra Svendborg Gymnastikforening er også blandt de gymnaster, der har forsøgt sig med andre vandaktiviteter i Vestre Fjordpark under DGI Landsstævne.

- Det er fedt, at man kan prøve noget lidt anderledes, og at man kan prøve noget, man plejer, men over vand, så man får et adrenalinkick, siger Anna Sofie Jørgensen.