I det fynske folks tjeneste

Fynske idrætsledere skal høre om overgreb på børn

For at forebygge seksuelle overgreb i idrætsforeninger afholder Danmarks Idræts-Forbund på Fyn onsdag en temaaften om overgreb. 60 fynske idrætsledere har meldt sig til temaaftenen, hvor John Halse, der er formand for Landsorganisationen Børns Vilkår, holder foredrag om seksuelle overgreb på børn.

-

For at forebygge seksuelle overgreb i idrætsforeninger afholder Danmarks Idræts-Forbund på Fyn onsdag en temaaften om overgreb. 60-70 fynske idrætsledere har meldt sig til temaaftenen, hvor John Halse, der er formand for Landsorganisationen Børns Vilkår, holder foredrag om seksuelle overgreb på børn.


Idrætslederne skal blandt lære, hvad de skal gøre, hvis de får mistanke til, at en træner udøver overgreb på børn, de har i deres varetægt i forbindelse med idræt.


\"Jeg tror ikke, at der er mange ledere og trænere der ved, hvad de skal gøre, hvis problemet opstår i deres klub\", siger Jytte Mathorne, der er formand for uddannelsesudvalget i den fynske afdeling af Danmarks Idræts-Forbund.


\"Mange har den holdning, at det ikke er i deres klub, der vil opstå overgreb - det er i naboklubben. Vi håber, at temaaftenen vil betyde, at lederne kan blive klædt på til at lave en politik på området\", siger Jytte Mathorne.  


 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.