Fynske kalkmalerier på nettet

Kalkmalerier i 28 kirker på Fyn, Langeland og Ærø kan fra den 26. januar ses på nettet.

I hele landet er i alt 327 kirker blevet udvalgt, fordi de alle har kalkmalerier, der repræsenterer tiden fra omkring år 1100 og frem til i dag.

Kalkmalerierne har det ikke alle lige godt, og mange steder ses en accelererende nedbrydning. Det skyldes de ændrede klimatiske forhold og især at mange kirker i dag er opvarmede.

Derfor har Nationalmuseet takket være en bevilling fra Augustinus Fonden lavet et omfattende registreringarbejde af kalkmalerierne og deres tilstand.

Fra den 26. januar kan alle kalkmalerierne derfor ses på Nationalmuseets hjemmeside. Her giver fagfolk også deres vurdering af hvilke malerier, der er de mest interessante.

- I hver enkelt kirke er der udført en fuldstændig fotoregistrering og gennem fotos og tekst er det i databasen muligt at få viden om motivkredsene på kalkmalerier fra netop din kirke eller deres overordnede kultur- og kunsthistoriske værd, skriver Nationalmusset i en pressemeddelelse.

25 kirker på Fyn er med på listen sammen med Tullebølle Kirke på Langeland og Bregninge Kirke og Tranderup Kirke på Ærø.

Kirkerne på Fyn er:

Oversigt

    Oversigt