I det fynske folks tjeneste

Fynske kommuner mangler energimærkning

Halvdelen af de fynske kommuner har ikke lagt planer for, hvordan de vil overholde kravet om at energimærke deres bygninger.

Fem fynske kommuner har ikke lagt planer for, hvordan de vil overholde kravet om at energimærke deres bygninger mellem 60 og 1500 m2 inden 1. juli 2009.

Det viser en rundspørge foretaget af Energistyrelsen.

Bygninger er et af de steder, hvor der er allerstørst energibesparelser at hente, og derfor er blev energimærkningen udvidet til også at omfatte offentlige bygninger mellem 60 og 1500 kvm.

Oprindeligt skulle mærkningen af disse bygninger have været gennemført 1. januar 2008, men da det ikke var muligt for kommunerne at overholde, blev fristen skubbet til 1. juli 2009.

- Det er ikke godt nok, at så mange offentlig bygningsejere endnu ikke har energimærket deres bygninger. Undskyldningerne holder ikke længere - vi forlængede jo netop fristen halvandet år for blandt andet at tage højde for kommunalreformen, siger Klima- og energiminister Connie Hedegaard (K).
 
For hele landet gælder det også, at kun halvdelen af kommunerne har gennemført energimærkningen.

- Jeg vil gerne opfordre til, at flere kommuner kommer på banen og får lagt planer for at nå fristen, siger Connie Hedegaard.  

Fynske kommuner uden energimærkning

Fynske kommuner, der ikke vil have gennemført mærkningen inden fristens udløb 1. juli 2009:   
 
- Kerteminde Kommune    
- Middelfart Kommune     
 
Fynske komuner, der ikke kan meddele om mærkningen er færdig ved fristens udløb:    

- Faaborg-Midtfyn Kommune
- Nordfyns Kommune      
- Nyborg Kommune

Læs mere