Fynske kommuner overvejer fælles parkeringskontrol

Flere fynske kommuner undersøger nu mulighederne for at gå sammen om fælles parkerings-kontrol.

Fyns Politi tager sig ikke længere af rutinemæssig parkeringskontol på de offentlige veje og parkeringspladser i de fynske kommuner. Derfor er de fynske kommuner gået i gang med at finde andre løsninger.

Odense og Middelfart har netop indgået aftale med Parkeringskontrol Nord, Aalborg Kommunes selskab. Men flere fynske kommuner overvejer andre løsninger.

- Vi gør os flere overvejelser, og historier om at folk har fået p-afgift for en trailer, der holder på en græsplæne, det vil vi gerne undgå. Vi oplever ikke så store problemer med parkering, at vi har behov for kontrol af den type, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget i Nordfyns Kommune Franz Jul Rohde, Kons.

Parkeringskontrol Nord er tidligere blevet kritiseret for en meget nidkær kontrol. TV2 NYHEDERNE har blandt andet fortalt om Naja Czaja fra Stae i Nordjylland, som fik en parkeringsafgift for at sætte en trailer på et græsareal. Og om to håndværkere, der fik en parkeringsafgift, da de parkerede på en byggeplads i Aalborg.

Flere kommuner er interesserede

Nordfyns Kommune og Kerteminde Kommune undersøger nu, om der er grundlag for at etablere en fælles parkeringskontrol.

- Vores administration er i gang med at undersøge, hvad der skal til for at etablere vores egen kontrol, herunder også om andre fynske kommuner vil være med. Min umiddelbare opfattelse er, at det ikke er en stor opgave at opbygge en organisation selv,  siger Franz Jul Rohde.

Efterfølgende har Kerteminde Kommune taget initiativet til en bred undersøgelse af, om andre fynske kommuner er interesseret i en fælles løsning.

Også Assens og Faaborg-Midtfyn kommuner har tilkendegivet, at de er interessede i en fælles fynsk parkeringskontrol. Nyborg Kommune er muligvis også interesserede, men hælder mest til en aftale med Parkeringskontrol Nord.

- Jeg ser helst, at de fynske kommuner kan lave noget sammen, siger Franz Jul Rohde.

 

Odense og Middelfart indgår aftale med Parkeringskontrol Nord

Odense Kommune og Middelfart Kommuner har netop indgået en aftale med Parkeringskontrol Nord. I begge kommuner anbefalede administrationen politikerne, at opgaven blev givet til Parkeringskontrol Nord.

 - Enten skulle vi selv opbygge en ny organisation eller gå sammen med de andre fynske kommuner. For at kunne være klar til 1. december, hvor Politiet har meddelt at de stopper kontrollen, valgte vi Parkeringskontrol Nord til at forestå kontrolopgaven, sagde afdelingschef Thomas Østergaard Jørgensen fra Park og Vej i Odense Kommune til TV2/FYN den 17. november.

Administrationen i Middelfart Kommune er også af den opfattelse, at det ikke vil være muligt at drive parkeringskontrollen rationelt selv. Så også her har politikerne nikket ja til en aftale med Parkeringskontrol Nord.

Svendborg Kommune samarbejder med Parkeringskontrol Nord

Svendborg Kommune har gennem flere år haft en aftale med Parkering-Nord om at administrere kommunens parkeringsafgifter.

Aftalen betyder, at Parkering-Nord administrerer klager fra borgerne i forhold til de parkeringsafgifter, der udstedes af Svendborg Kommunes egne parkeringskontrollører.

 

- Jeg ser helst, at de fynske kommuner kan lave noget sammen, siger Franz Jul Rohde.

 

Fakta om parkeringsafgift

Oversigt

    Oversigt