I det fynske folks tjeneste

Fynske kommuner stoler på hjemmeplejen

TV2's afsløringer af hjemmepleje-skandalen i København får ikke de fynske plejechefer til at ryste på hænderne.

Fynske ældre behøver ikke frygte snyd i hjemmeplejen. Det mener kommunernes plejechefer.

Samtlige ti fynske kommuner stoler på, at personalet gør en helhjertet indsats for de ældre på plejeområdet. Det viser en rundringning TV2/Fyn har foretaget.

- Vi har fuld tillid til, at medarbejderne løser deres opgave på bedste vis, og ser ingen anledning til at ændre procedurer, siger direktør på voksenområdet i Kerteminde Kommune, Marianne Rasmussen til TV2/Fyn.

Kitlen er kun til arbejdsbrug

Alligevel har flere af kommunerne reageret, for at imødekomme rygtedannelser. Blandt andet opfordres der til at holde pauser i personalefaciliteter, ligesom shopping efter arbejdstid ikke bør foregå i den hvide kittel.

- Jeg vil bede jer gøre alt, hvad I kan, for at imødegå nye rygter. Vi tror på, at fagligt engagement, kollegial ansvarlighed, tillid og åbenhed er langt mere effektive metoder at nå en høj kvalitet end kontrol og mistro, skriver chef for ældreafdelingen i Langelands Kommune, Mie Pedersen, i et ekstraordinært nyhedsbrev til sine mere end 400 ansatte.

Svendborg og Assens Kommuner vil dog undersøge om der er procedurer der kan ændres ligesom Middelfart Kommune vil tage sagen op på næste socialudvalgsmøde.

- Nu gør vi det for en sikkerheds skyld, men jeg tror bestemt ikke vi finder problemer, siger socialdirektør i Middelfart Kommune, Kate Bøgh.