Fynske kommuner udliciterer i stor stil

De fynske kommuner udliciterer mest i regionen, men de bør gøre det endnu mere. I følge Dansk Byggeri kunne de fynske kommuner spare 27,9 millioner i alt, hvis de udliciterede endnu mere.

Dansk Byggeri har lavet en analyse over, hvor meget de danske kommuner udliciterer på vej- og parkområdet.

Med over 50% udliciteret på området ligger de fynske kommuner i toppen i regionen.

På landsbasis ligger Odense nummer fem, over de kommuner der udenliciterer mest. Odense har udliciteret over 60% af opgaverne på området.

Dansk Byggeri: Udliciter mere!

- Hver gang der er en mulighed for, at en kommune kan spare penge uden at gå på kompromis med kvaliteten, bør de forfølge besparelserne. Og derfor skal der lyde stor ros til de fynske kommuner, som inddrager private virksomheder i stor stil på vej- og parkområdet. Trods den fortjente ros, er der fortsat plads til, at kommunerne kan imponere yderligere, siger Lea Stentoft, erhvervspolitisk konsulent i Dansk Byggeri.

Dansk Byggeris analyse viser, at de fynske kommer årligt kunne spare 27,9 millioner tilsammen, hvis de udlicirede alle de vej- og parkopgaver, der er mulige at udlicitere.

- Og det bør kommunerne selvfølgelig tage med. Vi kan kun opfordre til, at kommunerne kommer helt i mål, siger Lea Stentoft.

Oversigt

    Oversigt