Fynske kommuner varme på sammenlægning

Mange fynske kommuner er igang med overvejelser om at lægge sig sammen. På Fyn drejer det sig om 19 ud af de 32 kommuner.

-

Mange fynske kommuner er igang med overvejelser om at lægge sig sammen. På Fyn drejer det sig om 19 ud af de 32 kommuner. Det skriver Politiken tirsdag.

På Langeland faldt en kommunesammenlægning på gulvet med få stemmer ved en folkeafstemning, men politikerne rumsterer igen med fusionsplaner.

Det samme er tilfældet på Ærø, hvor der er tilnærmelser mellem øens to kommuner Ærøskøbing og Marstal. Også Assens, Haarby og Glamsbjerg har overvejelser om at gå sammen. Det samme gælder for Bogense, Otterup og Søndersø.

På det østlige Fyn har Ullerslev og Langeskov allerede annonceret forlovelsen med henblik på et giftermål, så en sammenlagt kommune er klar efter næste kommunalvalg i 2005. Siden har Kerteminde og Munkebo også vist interesse for at komme med i ægtesengen.

Også de fynske kommuner Ryslinge, Broby, Ringe og Årslev er blevet inspireret af den fynske grøde mellem kommuner, fremgår det af en rundspørge til kommunerne, som Politiken har foretaget.  

Oversigt

    Oversigt