Fynske konservative takker nej til Khader

Der er ikke længere så meget rift om Naser Khader hos De Konservative. Fynboerne betakker sig for at opstille det nye partimedlem.

De Konservatives Naser Khader kan få svært ved at finde en sikker kreds, når han skal opstilles for sit nye parti ved næste folketingsvalg. Selv om Naser Khader angiveligt skulle kunne vælge mellem udenrigsminister Per Stig Møllers og den tidligere partiformand Bendt Bendtsens kredse, så er det i hvert fald ikke noget sidstnævnte kreds har hørt om.

Formanden for Odense Syd, hvor Bendt Bendtsen har været opstillet, Erling Hansen, siger, at der ikke er truffet nogen afgørelse om, hvem som afløser den tidligere konservative formand og nuværende spidskandidat ved Europa-parlamentsvalget. Bendt Bendtsen ventes valgt til Europa-Parlamentet den 7. juni, hvilket betyder et farvel til Folketinget.

- Det er ikke besluttet, hvem det skal være, men for øjeblikket arbejder vi med at få en lokal kandidat - Bendt Bendtsen var jo også herfra - eller et topnavn udefra. Og her forestiller vi os en minister, altså top fire. Så det er ikke umiddelbart en tanke, vi arbejder med, siger Erling Hansen.

Ifølge B.T. skulle alternativet til den fynske kreds være Per Stig Møllers Frederiksbergkreds, som også passer bedre til Naser Khader, der selv bor i den konservative højborg.

Den 66-årige udenrigsminister har ikke officielt meldt ud, om han genopstiller eller stopper ved det næste folketingsvalg. Men internt i partiet ventes det, at Per Stig Møller træder tilbage efter FN's klimakonference til december for i en regeringsrokade at give plads til klimaminister Connie Hedegaard (K).

Oversigt

    Oversigt