Fynske kvinder er ikke som alle andre

Der er store forskelle på kvinder fra Fyn og resten af landet. Det slår biologisk antropolog ved Syddansk Universitet fast.

'Den Nøgne Sandhed' er en comedy-kvartet som består af Joachim Knop, Gordon Kennedy, Farshad Kholghi og Mikkel Schrøder Uldal. Torsdag render de rundt i Odenses gader for at finde frem til den typiske fynske kvindetype. Til deres kommende show tager de fire mænd fat i emner som sex, parforhold, karriere og angsten for at miste. 

Og for at tage fat i så store emner,  skal mændenes research være på plads. 

Om 'Den Nøgne Sandhed' finder frem til den traditionelle fynske kvinde kan du se i aftenens udsendelse. Men rent historisk findes der faktisk forskelle på kvinder fra Fyn og resten af Danmark. 

I anledning af, at 'Den Nøgne Sandhed' kommer til Odense, for at finde frem til den typiske kvinde, har TV 2/FYN taget en snak med Jesper Boldsen. 

Han er professor i biologisk antropologi ved Syddansk Universitet, og til dagligt går han rundt blandt 16.000 skeletter. Og ved at studere disse skeletter, kan han fortælle om de historiske forskelle på kvinder fra Fyn og resten af landet.

Herunder kan du læse og høre de faktuelle forskelle, som Jesper Boldsen kan fortælle.

 

Fakta 1: Der er mindre forskel på mænd og kvinder på Fyn end i resten af landet.

 

 

Fakta 2: Der er konstateret flere tilfælde af livmoderhalskræft hos kvinder på Fyn end i resten af landet - især Sydvestfyn.

 

 

Fakta 3: I 1800-tallet blev flere børn (født uden for ægteskab) døbt på Fyn end i Jylland. 

 

 

Fakta 4: Det er sandt, når fynske piger siger, at natten er deres egen.

 

 

Oversigt

    Oversigt