I det fynske folks tjeneste

Fynske landmænd frygter bank-pakke

Landmændene frygter for fremtiden.

Mange fynske landmænd risikerer at komme endnu mere i klemme, hvis Fionia Bank kommer med i en ny bankpakke, der stiller krav til bankerne om at nedbringe udlånene.

Det forudser formanden for 2000 fynske landmænd, Niels Rasmussen fra landboforeningen Centrovice, skriver Fyens Stiftstidende.

Fionia Bank er i dag bankforbindelse for 35 procent af de fynske landmænd.
- Hvis Fionia Bank kommer i kassen med nødlidende banker med pligt til at slanke balancen og opsige dårlige kunder, tør jeg ikke tænke på konsekvenserne for landbruget og specielt for vores svineproducenter, der har gennemlevet en lang periode med lavkonjunktur. De vil blive opgjort efter regnskabsmæssige principper og en stor del af dem blive betragtet som dårlige kunder, siger Niels Rasmussen.

Han kalder det ligeledes frustrerende, at bankpakkerne går på at sikre bankernes økonomi.
- De massive rentenedsættelser, som har til hensigt at sparke gang i økonomien og sikre erhvervslivet - herunder landbruget - resulterer i en øget rentemarginal, og kommer ikke mine medlemmer til gavn, som det var intentionen. Jeg mener, det var rimeligt, at man i forbindelse med en ny bankpakke forpligtede bankerne til at lade rentenedsættelserne komme erhvervslivet til gavn, siger Niels Rasmussen.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.