Fynske landmænd mister millioner

De fynske landmænd mister 29 millioner kroner i støtte fra EU.

Der er frustration i det fynske landbrug efter at EU fra i morgen skærer i landbrugsstøtten. Pengene skal fordeles anderledes mellem landene og det betyder at de danske landmænd mister mellem fem og ti procent af støtten.

Det er ikke noget der falder i god jord hos landbrugsorganisationen Centrovice. De mener at omlægningen af landbrugsstøtten er konkurrenceforvridende.

- Op mod 10 procent forsvinder, og det er måske ikke det der er så galt, men det der er mere galt er, at mit tilskud det går til et østeuropæisk landbrug. Så oven i at jeg mister min indtjening, så får jeg en dårligere konkurrencesituation iforhold til de østeuropæiske lande, og det stiller dansk landbrug i en meget dårlig situation, siger formand for Centrovice, Niels Rasmussen.

Socialdemokraten Dan Jørgensen mener dog, at en omlægning af EU-støtten er uundgåeligt.

- Når man får nye lande med i EU der skal dele en kage, som oven i købet bliver mindre, så vil der selvfølgelig også blive mindre til de danske landmænd. Når det så er sagt, så skal vi holde tungen lige i munden og proportionerne i orden, for det vi taler om er måske en halv milliard kroner over seks eller syv år. Det vil sige, at det er en lille procentdel af de i forvejen af de rigtig mange penge, som dansk landbrug får fra Bruxelles, siger medlem af Europa-parlamentet, Dan Jørgensen.

Oversigt

    Oversigt