Fynske ledere forventer at krisen fortsætter

Omsætning, overskud og eksport vil fortsætte med at dale på halvdelen af virksomhederne det kommende halve år. Det viser en ny konjunkturundersøgelse fra Ledernes Hovedorganisation.

63 procent af de privatansatte ledere i Middelfart, Nordfyn, Kerteminde, Assens, Odense, Nyborg, Faaborg-Midtfyn, Svendborg, Ærø og Langeland kommuner vurderer, at omsætningen falder på deres virksomhed. Samtidig forventer henholdsvis 49 og 48 procent fald i overskud og eksport.

På beskæftigelsesområdet venter cirka hver tredje, at det bliver nødvendigt at skære i antallet af faglærte og ledere, mens næsten halvdelen tror, at der de kommende seks måneder bliver færre funktionærer og ufaglærte.

Undersøgelsen understreger endvidere, at krisen allerede har gjort ondt på mange virksomheder på Fyn.  69 procent af de adspurgte ledere anfører således, at finanskrisen har haft en negativ eller meget negativ betydning.

En tredjedel har undgået krisen

På en tredjedel af virksomhederne har krisen endnu ikke haft nogen væsentlig betydning.

- Min vurdering er, at Fyn er rimelig hårdt ramt sammenlignet med resten af landet. Jeg tror på, at Fyn har rigtig gode muligheder for at komme frem i forreste række, når det handler om uddannelse og beskæftigelse. Men det er et hårdt stykke arbejde, da vi ligger i baghjulet på grund af den langsomme udfasning af den gamle industri, som for eksempel Lindø-værftet, siger formanden for Ledernes Hovedorganisation på Fyn Karsten Kjærby.

Undersøgelsen er afsluttet ultimo april og baseret på svar fra 626 ledere, der alle er ansat i den private sektor.

Oversigt

    Oversigt