I det fynske folks tjeneste

Fynske Medier efter endnu en netavis

En tidligere fotograf på Fyns Amts Avis er blevet bortvist og mister sin fratrædelsesgodtgørelse fra Fyns Amts Avis efter at han har startet en netavis på Sydfyn.

01:10

1 af 2

Fotograf Kurt Hardi Gadeberg fratrådte som fotograf på Fyns Amts Avis 1. marts. Som led i en fratrædelsesordning skulle han have modtaget løn fra sin tidligere arbejdsgiver i seks måneder.

Men da Kurt Hardi Gadeberg fornylig kom hjem fra Thailand, lå der et brev fra Fynske Medier om, at de bortviser ham og fratager ham hans fratrædelsesgodtgørelse.

Årsagen er, at han har startet Sydfynsavisen.dk, der bringer nyheder, fotos og omtale af begivenheder fra det Sydfynske.

- Jeg er både vred og skuffet. Jeg synes, at det er meget småligt. Jeg har passet mit arbejde på avisen loyalt, også efter at jeg blev opsagt, siger Kurt Hardi Gadeberg.

I marts var Fynske Medier ude med riven over for journalist Frede Jakobsen, fordi han startede netavisen Svendborgsavis.dk. Frede Jakobsen blev ligeledes bortvist og mistede sin fratrædelsesordning. Samtidig blev han truet med sagsanlæg og måtte ændre avisen navn. Efterfølgende indgik Frede Jakobsen og Fynske Medier et forlig om hans fratrædelsesordning.

Chefredaktøren på Fyns Amts Avis bekræfter, at avisen har en sag kørende.

- Jeg kan bekræfte, at vi har en personalesag kørende, og jeg forventer, at de faglige organisationer går ind i sagen. Derudover har jeg ingen kommentarer, siger chefredaktør Jørgen Krebs fra Fyns Amts Avis.

Besøg Sydfynsavisen.dk