Fynske Mercado positiv: Gavekort hjælper unge ud af stofmisbrug

Efter ni måneder var 50 procent af de unge i en ny behandlingsmetode ude af deres stofmisbrug. Fynske Mai Mercado er positiv.

En ny behandlingsmetode med samtaler, gavekort, påmindelser og opfølgning har vist sig at være særlig effektiv til at hjælpe unge ud af stofmisbrug.

Det viser en ny evaluering af forskellige behandlingsmetoder, som Center for Rusmiddelforskning har stået for.

Og det er den fynske politiker og børne- og socialminister Mai Mercado (K) meget positiv overfor. 

Fire behandlingsforløb med forskellige elementer er blevet afprøvet. I alt har 460 unge fra ni kommuner været med i programmet. De unge er mellem 15 og 25 år.

Særligt et af de fire behandlingsmetoder har vist sig at være yderst effektiv. Her blev 50 procent af de unge stoffri efter ni måneder.

- Misbrug kan have enorme konsekvenser for den enkelte, og derfor er det helt afgørende for de her mennesker, at de kan få hjælp til at komme videre med deres uddannelse eller job - videre i livet - uden stofferne, siger Mai Mercado i en pressemeddelelse. 

- Så jeg er rigtig positiv over, at evalueringen af denne behandlingsmetode peger på gode resultater. Det kan forhåbentlig være med til at hjælpe flere ud af deres misbrug og ind på den rette sti igen.

Den gode behandling

Behandlingen består af individuelle samtaler, hvor den unge bliver påmindet om næste samtale med en sms eller et opkald.

Ved hvert andet fremmøde får den unge et gavekort på 200 kroner, som den unge og behandleren beslutter, hvad skal bruges på.

Når behandlingen er slut, bliver der fulgt op med samtaler på primært telefon.

Det er ofte sværere for unge med en psykisk diagnose at komme ud af et misbrug. Men for den gruppe har behandlingen også vist sig at være effektiv.

Her var 38 procent ude af deres misbrug efter ni måneder. I andre behandlinger ligger tallet på 21 procent.

Oversigt

    Oversigt