Fynske MFere roser Søvndal

En overraskende beslutning. Sådan lyder reaktionen fra flere fremtrædende SFere på Fyn, efter at Villy Søvndal i dag offentliggjorde, at han træder tilbage som formand.

Folketingsmedlem for SF Annette Wilhelmsen havde ikke forventet, at hendes partiformand i dag ville trække sig:

- Jeg blev meget overrasket. Det må jeg sige, jeg havde ikke lige st, at det var det, der skulle være dagens breaking news.

Efter syv år ved magten offentliggjorde Villy Søvndal, på et pressemøde, at han træder tilbage som formand for SF.

Flere SFere på Fyn roser i dag Villy Søvndal. Blandt dem er Odenses viceborgmester Brian Dybro:

- Han har stået i spidsen for en kæmpe bedrift, hvor han har bevæget SF fra at være et lille protestparti til at være en del af regeringsmagten, og det synes jeg fortjener stor ros og anerkendelse.

Klog beslutning

Kollegaen i Svendborg, viceborgmester Bruno Hansen kalder beslutningen for klog. Han mener, at det har kostet på den hjemlige politiske scene, at formanden har haft en dobbeltrolle.

- Jeg synes, det er en god beslutning han har truffet med sig selv. Man kan ikke både være formand for et stort landspolitisk parti og samtidig være udenrigsminister. Det kan ikke forenes i forhold til den tid, man skal bruge på begge erhverv, siger Bruno Hansen.

Villy Søvndal stopper i en tid med vælgerflugt og dårlige meningsmålinger, men det er ikke til gavn for partiet, at han stopper som formand nu, mener Annette Wilhelmsen.

- Næh, det synes jeg ikke umiddelbart det er. Jeg tror, at meningsmålingerne også er et udtryk for, at vi er i regering nu, og Villy har lavet et kæmpe arbejde overhovedet at få os i regering og i det hele taget få skabt en ny regering i Danmark, siger hun.

Tilbage står kampen om at overtage magten i partiet, men ingen af de fynske SFere, TV 2/FYN talte med fredag, ville pege på hvem der kan blive den nye formand for SF.

Oversigt

    Oversigt