I det fynske folks tjeneste

Fynske muligheder for prishøst ved Svend Prisen

For 13. gang bliver Svend prisen uddelt i Svendborg 30. august. Der er flere fynske nomineringer.

Trine Dyrholm vandt sidste år en pris ved Svend Film Fest. Foto: Morten Albek

Det er en jury, som udvælger de nominerede til priserne blandt de bedst sælgende film fra 1. juli 2016 til 30. juni 2017. 

Derefter er det op til danskerne, hvem der skal løbe med priserne. Svend Prisen er nemlig den eneste danske filmpris, hvor publikum bestemmer, hvem der vinder. 

Der uddeles priser i otte kategorier: bedste danske film, danske børnefilm, udenlandske film, udenlandske børnefilm, bedste danske skuespiller og skuespillerinde, årets tv-damaserie og årets tv-skuespiller.

I nogle af kategorierne er der fynsk islæt. Det drejer sig blandt andet om årets bedste danske film. Her er store dele af komikerparret Casper Christensen og Frank Hvams film 'Dan Dream' nemlig optaget i og omkring Tommerup og Brylle på Fyn. 

Læs også Se det første klip: Casper og Frank springer ud som bilbyggere

Også filmen 'Swinger' er fynsk. Her er optagelserne nemlig lavet rundt omkring på Ærø. Eksempelvis er badehotellet i Ærøskøbing og strandhusene ved Marstal brugt som locations til filmen. 

Også fynske Trine Dyrholm er nomineret som årets bedste kvindelige skuespiller for hendes rolle som Mia i filmen 'Du forsvinder'. 

Afstemningen løber fra 11. juli til og med 27. august. Du kan få det fulde overblik over de nominerede i hver kategori og stemme på kino.dk eller go.tv2.dk.