I det fynske folks tjeneste

Fynske museer nomineret til Museumsprisen

Naturama er indstillet på grund af museets nytænkende arbejde

Naturama i Svendborg og Museet for Fotokunst i Odense er med i opløbet om at få årets Museumspris på en halv million kroner. Begge museer er nomineret for at have ydet en nyskabende og kvalitetsbetonet indsats.

Det er de danske museer og de lokale museumsråd der indstiller hvilke museer der skal nomineres til Museumsprisen. Kriterierne for at komme i betragtning til prisen er, at museet har ydet en særlig, nyskabende og kvalitetsbetonet indsats inden for det seneste par år.

Museet for Fotokunst på Brandt Klædefabrik er nomineret for sin  indsats som drivkraft bag Odense Foto Triennale. I følge Juryen er tale om et nyskabende initiativ af internationale dimensioner, som rækker langt ud over museets normale arbejdsområde.

Naturama er indstillet til Museumsprisen på grund af museets eksperimenterende og nytænkende arbejde, der ligger til grund for museets nye samlede udstillings- og formidlingskoncept.

Udover Naturama og Museet for Fotokunst er kun Kulturhistorisk Museum i Randers indstillet til den fornemme pris. Museumsprisen.

Fremadrettet pris

Musueumsprisen bliver uddelt af Bikubenfonden og vinderen af hæderen for en halv million kroner, som skal bruges til nyskabende ideer på museet.

Vinderen bliver afsløret 18. maj

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.