I det fynske folks tjeneste

Fynske musiktalenter vinder specialpris ved konkurrence i Wien

Fire fynske søskende repræsenterer lige nu Danmark i en international musikfestival i Wien. Efter den indledende runde har de modtaget en specialpris.

Foto: Pressefoto / Summa Cum Laude '17

Den internationale musikfestival for klassisk musik Summa Cum Laude er i fuld gang i Wien. I år deltager fire fynske søskende, der alle er en del af orkestret Zapolski Strygerne.

Sammen med orkestret repræsenterer de Danmark og konkurrerer med andre orkestre fra hele verden.

De 40 orkestre, der deltager i konkurrencen, blev først reduceret til seks - og Zapolski Strygerne har modtaget en specialpris for deres præstation. Det fortæller den næstyngste i søskendeflokken, Silas Haarder, over telefon fra Wien.

- Det har været virkelig fedt. Der har været vildt mange mennesker at se koncerterne. Det er gået mega godt, for vi spillede på de rigtige tidspunkter, og vi har spillet godt sammen, siger Silas Haarder.

Specialprisen er gået til Zapolski Strygerne, fordi de har skilt sig ud fra de andre orkestre, der har deltaget i konkurrencen.

- Nu kan det være, der kommer endnu flere og ser os, fordi de har fået at vide, at vi har modtaget prisen, fortæller Silas Haarder.

Zapolski Strygerne er dermed ét af seks orkestre, der spiller i det store Koncerthauz Wien tirsdag.

Læs også Se video: Fynske musiktalenter repræsenterer Danmark i Wien

Stolte forældre

De fire søskendes forældre, Sven Haarder og Christina Meisl, har fulgt konkurrencen tæt. De glæder sig på de fire musiktalenters vegne. Det fortæller Sven Haarder.

- De ved, at de skal gøre deres bedste. Det er et sundt pres. Hvis man har respekt for musikken og for de mennesker, der skal sidde og høre på det, så må man gøre sit bedste og udvikle sine færdigheder. Belønningen synes jeg, de får nu, siger Sven Haarder.

Han og Christina Meisl er selv landet i Wien, hvor de vil være blandt publikummerne til de kommende koncerter. De fire søskende rejste afsted før deres forældre.

- Det er alletiders for dem. Det her glemmer de aldrig. Jeg har ikke hørt fra dem i tre dage nu, og det tager jeg som et godt tegn. I dagene op til festivalen kunne man mærke, det gik op for dem, at de rent faktisk skulle afsted, fortæller Sven Haarder.

Se indslag: TV 2/FYN besøgte de fire søskende kort før afrejsen.

03:02

Karla, Viola, Silas og Silke har stemt instrumenterne. Video: Morten Albek

Luk video