Fynske øjenlæger kontrolleres

Region Syddanmark har nu igangsat en kritisk undersøgelse af fynske øjenlægers praksis. Øjenlægerne operer kun et øje ad gangen, når de operer for tunge øjenlåg, og det er en dyr og måske unødvendig metode.

De seneste fire år har tre fynske øjenlæger tjent 1,2 millioner kroner, som Region Syddanmark måske kunne have sparet. Det skriver Fyens Stiftstidende mandag.

Øjenlægerne har konsekvent opereret et øje ad gangen over
forskellige dage, når de har opereret for tunge øjenlåg. Det er en metode, som øjenafdelingen på Odense Universitetshospital finder unødvendig, og som koster flere offentlige kroner, end hvis man opererer begge øjne på samme dag.

Det har fået Region Syddanmark til at indlede en
undersøgelse.

- Vi undersøger i øjeblikket, om der rent faktisk er en lægefaglig begrundelse for, at nogen øjenlæger opererer et øje ad gangen, da det har store økonomiske konsekvenser, siger Frank Ingemann, afdelingschef i Region Syddanmark til Fyens Stiftstidende.

Danske Øjenlægers Organisation mener ikke, at de fynske øjenlæger bevidst har fusket med det offentlige tilskud og kræver nu mulighed for at fotodokumentere deres arbejde.

- Vi vil gerne have, at systemet bliver gjort lettere og mere
gennemskueligt, så den form for tvivlsspørgsmål ikke finder sted, siger formand Jesper Skov til avisen og opfordrer regionen til at
ændre på tilskuds-reglerne.

Undersøgelsen forventes færdig den 28. juni.

Oversigt

    Oversigt