Fynske præster vil i krig

Fyn er storleverandør af feltpræster til krigshærgede lande og det giver problemer mener biskoppen i Fyns Stift. Det er nemlig svært at finde erstatninger for præsterne i sognene. Nu vil biskoppen have stoppet de rejseglade fynske præster.

-


Olav Degn-Andersen er en af de mange fynske præster på vej i krig

Fyn er storleverandør af feltpræster til krigshærgede lande og det giver problemer mener biskoppen i Fyns Stift. Det er nemlig svært at finde erstatninger for præsterne i sognene.

I øjeblikket er der tre udsendte fynske præster, og på tirsdag tager endnu en fynsk præst afsted på mission til Irak. Dermed er halvdelen af alle udsendte præster i Irak fra Fyn.

Olav Degn-Andersen er en af de præster, der har valgt at udskifte  præstekjolen med en militæruniform. På tirsdag rejser han til Basra i Irak for at være feltpræst i et halvt år.

- Jeg tror jeg får nogle erfaringer, som jeg også kan bruge herhjemme. Man kommer meget tæt på sin menighed - man er faktisk sammen med dem 24 timer i døgnet, siger Olav Degn-Andersen.

Biskop Kresten Drejergaard er positivt indstillet overfor at \"levere\" præster til forsvaret.

- Det er positivt, at de dygtigste og mest velegnede præster er fra Fyn, siger Kresten Drejergaard.

Men den store rejselyst skaber også problemer for Fyens Stift.

- Når en præst rejser skal jeg finde en afløser til de sogne, der mangler, og det kan være svært. Ikke alle vikarer passer ind, og de nyuddannede vil helst blive der, hvor de har taget deres uddannelse, fortæller biskoppen.

Derfor har Kresten Drejergaard nu kontaktet feltprovsten for at få ham til at finde præster i andre landsdel.

I Basra skal Olav Degn-Andersen erstatte en anden fynsk præst.

Oversigt

    Oversigt