I det fynske folks tjeneste

Fynske råvarer: Campingpladser og grillbarer kan løfte Fyn

Destination Fyn og Food Fyn har sammen med kokkeelever og undervisere fra Kold College slået et slag for, at de fynske råvarer kan forny fast food. Foto: Udvikling Fyn

Kulinarisk træf med fynske råvarer på Kold College gav de besøgende noget at tænke over og tage med hjem til køkkenerne.

Kokkeelever og undervisere fra Kold College har delt ud af deres viden til det fynske turisterhverv.

Sammen viste de, hvordan alt fra attraktioner over campingpladser til grillbarer ikke kun kan forny deres fast food med gode lokale råvarer og innovative opskrifter, men også hvor let det kan gøres.

Det skriver Udvikling Fyn i en pressemeddelelse og med initiativet træder Destination Fyn og Food Fyn, der er en del af Udvikling Fyn, de første skridt ned ad den vej, som regeringens gastronomiske tænketank, Team Gastro, anviste i begyndelsen af februar (se under teksten).

Michelinstjerner blev det heller ikke til Fyn denne gang, men når det gælder regeringens vision om at gøre Danmark til gastronomisk centrum, handler det ikke kun om de eftertragtede omtaler i det franske dækfirmas guide.

Det er således også afgørende, at alle turister tilbydes flere og bedre madoplevelser, skriver Udvikling Fyn. Det kan udnytte potentialet i at markedsføre Danmark og Fyn som et gastronomisk hotspot, hvor stort set alle de oplevelser, som turisterne møder bredt, rent faktisk afspejler markedsføringen.

Inspireret til at prøve

Sammen med fødevareklyngen Food Fyn samlede Destination Fyn en række restauranter og attraktioner, som serverer fast food for deres gæster til en inspirationsdag, hvor de unge, innovative kokkeelever på Kold College tryllede med nye nemme opskrifter på hurtig mad og lokale råvarer fra producenterne bag webshoppen Det Fynske Spisekammer.

- Vi har bestemt fået noget inspiration. Når vi går i vores egen lille verden, så laver man tit det kunderne efterspørger, og så bliver det lidt ved det - især indenfor fast food, siger Helle Ålkjær, indehaver af Bøsøre Feriepark, og tilføjer:

- Og det har været sjovt at se, hvordan man har kunnet fortolke almindelige fast food-retter i en mere opgraderet version.

Kollegaen Gitte Poulsen er også blevet inspireret:

- De moderne folk, der kommer til os, er klar til at prøve noget andet - og gerne vil noget nyt. Så vi skal hjem og snakke om, hvad vi skal prøve.

01:29

Video: Udvikling Fyn

Luk video

Team Gastros råd til regeringen

Det gastronomiske ekspertteam, Team Gastro, afleverede først i februar sine anbefalinger til regeringen.

Team Gastro blev nedsat sidste år og er et ekspertudvalg bestående af fagfolk fra restaurationsbranchen. Udvalget har givet råd til regeringen, der senere på året vil fremlægge en ny strategi for dansk gastronomi.

Her er et udpluk af eksperternes forslag til indsatser:
  • Der bør indføres et årligt gastronomi-event med fokus på dansk gastronomi - for eksempel i forbindelse med Copenhagen Dining Week eller et andet eksisterende event.
  • Markedsføringen af dansk gastronomi på strategisk vigtige markeder bør øges.
  • Der bør etableres et gastronomi-akademi, hvor danske og udenlandske kokke kan mødes.
  • Danske kokke og madambassadører skal understøtte danske eksportfremstød i udlandet.
  • Et rådgiverkorps, som hjælper med at styrke madoplevelsen for turister på lokale destinationer i Danmark, bør etableres.
  • Der skal udvikles en metode til at opgøre madspild, så producenter, industri og detailhandel kan måle deres eget madspild.
  • Børn og unge skal uddannes til at håndtere råvarer og planlægge et måltid, så de undgår spild.
  • Måltider i institutioner skal bruges som en anledning til at give ansatte, elever, ældre og patienter mod på bedre mad.
Kilde: Team Gastros anbefalinger til regeringen / Ritzau

Ved du noget? Så send os et tip