I det fynske folks tjeneste

Michelin-prestige: Fynske restauranter kan få eftertragtede stjerner

04:26

To, måske tre, fynske restauranter er spil til at få en af de eftertragtede Michelin-stjerner. Uddelingen sker sidst på formiddagen.

De attraktive og eftertragtede Michelin-stjerner bliver onsdag uddelt, og igen i år er der en chance for, at Fyn får sin første stjerne og dermed en restaurant, der er i den tunge ende af den gastronomiske vægtklasse. 

I 2016 fik 22 danske restauranter tildelt stjerner, men her blev de fynske restauranter altså forbigået. 

To fynske restauranter bejler kraftigt til guiden. Det er Falsled Kro samt restaurant Pasfall i Odense. Men også restaurant Lieffroy i Nyborg anses for at have pæne muligher for en stjerne.

Læs også Gastronomi-ekspert spår Michelin-hæder i provinsen

- Der er ingen tvivl om, at markedsføringsværdien i at få en stjerne er kæmpe stor, så jeg er sikker på, at det vil give ekstra gæster og måske endnu mere liv, siger Thomas Pasfall, ejer af Pasfall. 

Betydning for hele Fyn 

Det er dog ikke kun restauranterne, der får glæde af en stjerne. Potentielt kan opmærksomheden i guiden smitte af på et helt område, mener madredaktør på Fyens Stiftstidende, Morten Vilsbæk.

- Det vil også få stor betydning, fordi vi bliver eksponeret for et købestærkt publikum fra andre lande. Det vil givetvis trække rigtig mange pengestærke turister til, siger Morten Vilsbæk.

Følg uddelingen af Michelin-stjernerne direkte her: 

The Michelin Guide Nordic Countries 2017

Og det er både Thomas Pasfall og Per Hallundbæk, køkkenchef på Falsled Kro enige i. 

- Om det bliver os eller en anden, det er ikke så vigtigt. Dét, der er vigtigt, er, at vi får brandet Fyn, siger Per Hallundbæk. 

Michelin 

Michelinguiden er en bog med anmeldelser og anbefalinger af især restauranter. Den blev første gang udgivet i Frankrig i år 1900 af den franske dækfabrikant André Michelin. Her blev den uddelt gratis på autoværksteder og ved bilforhandlere for at hjælpe bilejerne med at finde benzintanke og værksteder samt i mindre grad overnatnings- og spisesteder. 

Dengang var der kun 3000 biler i Frankring. De fleste befandt i sig Paris, og guiden havde derfor det formål at få folk til at rejse ud på landet og dermed slide på dækkene. 

I dag er det meget prestigefyldt for en restaurant at komme med i guiden og få en af de eftertragtede stjerner. Michelin giver op til tre stjerner. 

Læs også Ingen Michelinstjerner til Fyn

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.