Fynske rødder

-

-

I sommerserien Fynske Rødder bliver kendte danskere konfronteret med steder og mennesker fra deres fynske barndom.  


Skuespilleren Lise-Lotte Lohmann leder forgæves efter sin fædrene gård på Nyborgvej, men den er brændt ned. Det forarger Lise-Lotte, at den smukke stråtækte gård blev eksproprieret af Odense Kommune i sin tid for at give plads til motorvejen, som alligevel aldrig kom til at ligge der. Hun besøger også Ejby Skole, hvor hun debuterede som skuespiller med langt fuldskæg som den gamle Tobias i Tårnet i "Folk og Røvere i Kardemommeby".  


Forfatteren Leif Davidsen er taget til Bogense for at gense sit barndomshjem  - ikke mindst vaskekælderen, hvor han opfostrede haletudserne til livlige frøer - til sin mors fortvivlelse. Leif Davidsens bedste barndomskammerat, som han lavede mange gale streger sammen med, er siden blevet advokat i Bogense. De to har ikke set hinanden i 25 år, så det bliver et længe ventet gensyn.  


Også sangerinden Signe Svendsen, skuespilleren Finn Nielsen, Lykkehjulets Maria Hirse og Johnny Reimar mindes deres fynske rødder i sommerserien.  


Se \"Fynske Rødder\" første gang søndag den 8. juli.


Fynske Rødder søndag den 12. august


\"Leif Davidsens fynske rødder\"


Forfatteren Leif Davidsen tager til Bogense for at besøge sit barndomshjem, hvor han som splejset knægt havde frøer i vaskekælderen til sin mors store fortvivlelse.
Selvom Leif var spejder var han fuld af skarnstreger.
Mange af unoderne blev udtænkt sammen med hans bedste kammerat, Søren Olesen, som i dag har et advokatfirma i barndomsbyen. De to mødtes igen efter 25 år.


 

Oversigt

    Oversigt